Taxgemena A-pennut suunnitteilla talvella 2010 / 2011

isä/father: WUT JW-10 EST W-10 EST JW-10 EST JCH LT JCH Unita's One Man Show "Mikki"
emä/mother: BY MVA JV-08 Taxwurst All in One Ada

Molemmat vanhemmat näyttelyissä korkeasti palkittuja perhekoiria, joilla suvussaan lukuisia hienoja, menestyneitä koiria. Isä on musta punaisin merkein ja äiti punainen, pennuissa mahdollisesti molempia värejä.

Katso sukutaulu KoiraNetissä

Tiedot 4:n sukupolven mukaan:
- Sukutaulussa 30 sukulaista tiedossa 30:sta (100%)
- Sukutaulussa 28 eri yksilöä 30:sta (sukukatokerroin 0,93)
- Sukusiitosprosentti 1,57%

Kysy ajoissa lisää ja tee varauksesi. Lue myös Taxgemena-websivuilta oikeassa laidassa oleva "Pentuja"-linkki.


Taxgemena A-puppies in the winter

Both parents highly merited in shows, with fine dogs in pedigree. Father is black and tan, mother is 
red. 

Link to pedigree
 
Kääpiömäyris toi ulottuvillemme ihan uuden mäyriksen harrastuslajin. PIKA eli  Pienoismäyräkoirien käyttötaipumuskoe on kääpiö- ja kaniinimäyräkoirille tarkoitettu koe, jonka tarkoituksena on mitata niiden käyttöominaisuuksia ja sekä luonteessa ja käyttäytymisessä ilmeneviä metsästystaipumuksia. Kokeessa testataan koiran halua ja kykyä seurata riistaa maastossa, toimia kolossa, laukauspelottomuutta sekä kiinnostusta saalista kohtaan. 


Pikku-Ollin kanssa oli pakko ihan heti alkaa kokeilemaan olisiko taipumuksia olemassa. Varsinkin kun olin kuullut muutamia "älä sitten pety, jos.." -kommentteja.

Ekat treenit menivät heti hienosti ja siitä se on jatkunut oikein mallikkaasti. Putkessa ees-taas juokseminen on Ollista hirmuisen hauskaa, jälkeä se seuraa sekä maa- että ilmavainua käyttäen ja sorkalle päästyään pitää innoissaan kiinni saaliistaan.

Nyt pitää odottaa viisi pitkää kuukautta ja kevättä, että Ollilla on tarpeeksi ikää osallistua oikeaan kokeeseen ja maa ehtii sulaa niin että jälkiä pääsee luontoon tekemään.
Picture
 
Picture
Yksi erityisen rakkaiksi käyneistä kasvateistani 
C.I.B POHJ MVA FIN KVA-L FIN MVA DK MVA SE MVA EE MVA BY MVA BR MVA LUME1 
TAXGEMENA UNO DOS TRES
nukkui pois rajun vatsalaukun kiertymän takia heinäkuun lopulla. Repsutin oli hieno koira, joka antoi aina kaikkensa. Ressu jätti tassunjäljen moneen sydämeen.

Kiitos Sisko, Aliisa ja muut hauenkuonolaiset, että Ressu sai elää teillä rikasta, rakasta ja monipuolista mäyräkoiranelämää.
 
Kesällä tuli kierrettyä normaalia enemmän näyttelyitä, kun meillä on vihdoinkin nuoria ja näyttelyikäisiä koiria talossa! Tässä tuloksia ja kuulumisia.

13.5.2010 Kauniaisisten erikoisnäyttelyssä Snoopy Face Evergreen eli Bolla JUN 1 PN 1 SERT ROP BIS-1!!!! 
Taxwurst All in One Ada VAL 1 PN 3, Mikin kakkosta emme kylläkään ymmärtäneet, mutta sellaista on näytteleminen. Rotutuomari Tanya Ahlman-Stockmari. BIS-tuomari Paula Rekiranta.


Tuomarinkartanon pentunäyttelyssä 15.5. edusti nuorin polvi: ROP RYP-1 Taxgemena Zing Zang Zilla eli Zilla, VSP Taxgemena Zic Zac Zidane eli Zeta, tuomari Jetta Tsokkinen.

20.6. Tuomarinkartanon pentunäyttelyssä Taxgemena Zic Zac Zidane eli Zeta oli ROP ja RYP-3, sisarensa
Taxgemena Zing Zang Zilla VSP.

Kesäkuun alussa mentiin Tallinnaan Eestin Voittaja 2010 -näyttelyyn sekä mäyristen isoon pääerikoisnäyttelyyn. Mukana olivat Unita's One Man Show eli Mikki, Taxwurst All in One Ada eli Ada ja Snoopy Face Evergreen eli Bolla. Saldo: kolme uutta titteliä (Mikki sai molemmat voittajatittelit ja tuli Eestin juniorivalioksi), kaksi ROPia (Mikki ja Ada), yksi VSP (Mikki), vara-CACIB (Ada), kaksi SERTiä (Ada), kaksi junnu-SERTiä (Mikki), yksi pn 2 (Ada), yksi junnu ROP (Mikki) ja yksi junnu VSP (Mikki) ja Bollallekin ERI sekä Mikille myös RYP-1. Yhteensä 22 kertaa kehässä (jos oikein laskin) kahdessa päivässä ja kolmella koiralla. Kahdessa BIS-kehässäkin saatiin pyörähtää. Veti nöyräksi ja onnelliseksi. Ja myös väsytti.

Maailman Voittaja 2010 sekä Welt Union Teckelin maailmannäyttely 2010 järjestettiin Tanskassa, johon suuntasimme ennen kaikkea hakemaan kokemuksia, tapaamaan ystäviä ja katselemaan kauniita koiria. Mukana olivat Ada ja Mikki. Tuliaisina oli myös upeat tulokset: Mikki sai lisätä tittelihinsä WUT JW-2010 eli WUTin juniorivoittaja 2010. Se oli myös BIS-juniori 4. sekä esiintyi Unita's kasvattajaluokassa BIS-kehässä, joka nousi niin ikään neljännelle palkintotilalle. Huimat tulokset tiukilla ja hyvillä tuomareilla! Maailmanvoittaja-näyttelyssäkin Mikki m e l k e i n sai tittelin, oli junioriluokan toinen, joka tietysti oli mahtavan hieno tulos. Ada oli voittajaluokan neljäs, joka niin ikään oli upea saavutus ympäri maailmaa tulleiden valiokoirien joukossa.

Teimme heinäkuun lopulla reissun Marupeen, Latviaan kahteen näyttelyyn:
Kluba Kauss 2010 show, Marupe, Latvia 24.7.2010
Unita's One Man Show
J CAC --> LT JCH
ROP ja RYP-2 
tuomari Tomasz Borkowski

Dzintara Vasara 2010 show, Marupe, Latvia 25.7.2010
Unita's One Man Show
ROP ja RYP-1 
tuomari Malgorzata Supronowicz

Mikillä on ikää siis vajaa vuosi ja 4 kk, titteleitä kasassa jo VIISI :-)  Kiitos ja onnittelut Ulla-kasvattajalle ja puoliomistajalle tästä ihanasta pojasta.

Koti-Suomen kesänäyttelyihin ehdittiin vasta Tuomarinkartanossa 15.8. jossa oli mäyristen erikoisnäyttely. Mikki oli 34 koiran joukosta ROP ja sai SERTin. Myös vasta näyttelyuraansa aloitteleva Taxgemena Zing Zang Zilla eli Zilla oli hienosti junioriluokassa ERI 4.

Picture
 
Se ei ole reissu eikä mikään, jos ei tuliaisia tuoda? Niinpä juhannuksena kotimatkalla Tanskasta poikkesimme Sweetax-kennelissä ja koppasimme kainaloon kauan toivotun perheenlisän: lyhytkarvaisen kääpiömäyriksen. Olli on osoittautunut parissa kuukaudessa loistotyypiksi ja sopeutunut perheeseen kuin olisi täällä aina ollut. :-) 
Picture
 
Vanha uutistyökalu oli turhan työläs ja köyhä käyttöominaisuuksiltaan. Kokeillaan onko Weebly Editor parempi. Kuvagallerian laitoin myös uusiksi, nyt pitäisi olla mukavammin käytettävissä. Myös uusia kuvia lisätty.